1 SEP 2012

Tin Po Vechtkunst Nieuws vanaf nu op Facebook!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Tin Po Vechtkunst is nu ook actief op Facebook. Waar je eerder al nieuws kon vinden op vechtkunst.com vind je dat nu ook op Facebook. De laatste foto's, leuke evenementen, nieuwsfeiten van en voor beoefenaars vind je allemaal terug op onze pagina. Vind je het leuk om op de hoogte blijven van de laatste weetjes van onze Shaolin Kungfu school? Like Tin Po Vechtkunst op Facebook en je blijft automatisch op de hoogte van alle weetjes en activiteiten!

28 FEB 2012

Shaolinmonnik Shi Heng Jin weer in Nederland!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Shi Heng Jin

Workshop/Stages:

Stage nummer 1: Shaolin Chi Kung
19 mei 2012 te Utrecht 13:30 - 15.00
Stage nummer 2: Shaolin Eagle
19 mei 2012 te Utrecht 15.00 - 17.00
Stage nummer 3: Tai Chi (Chen)
20 mei 2012 te Utrecht 13.30 - 15:00
Stage nummer 4: Shaolin Gun (Stok)
20 mei 2012 te Utrecht 15.00 - 17.00
Stage nummer 5: Shaolin Snake
22 mei 2012 te Arnhem* 19.00 - 20.30
Stage nummer 6: Shaolin Dragon
23 mei 2012 te Utrecht** 19.00 - 20.30
Stage nummer 7: Shaolin Applications
26 mei 2012 te Utrecht 13.30 - 15.00
Stage nummer 8: Shaolin Tiger
26 mei 2012 te Utrecht 15.00 - 17.00

Aanmelden

Rechtstreeks bij de S.B.N. per email: info@shaolinbond.nl

Graag de volgende informatie doorgeven:

- Stage nummer & naam
- Naam deelnemer (moet overeenkomen met legitimatiebewijs, op verzoek te tonen bij aanvang stage)
- Geboortedatum deelnemer
- Emailadres deelnemer (BELANGRIJK: indien wijzigingen plaatsvinden)
- Telefoonnummer deelnemer
- Naam leraar

LET OP: indien uw leraar de contributie voor uw SBN lidmaatschap niet tijdig heeft voldaan kunt u geen gebruik maken van SBN korting)

Belangrijke informatie voor alle stagetrainingen

*Lokatie stage 5 ARNHEM:
Gymzaal Kluizeweg
Kluizeweg 189-191
6815 EC Arnhem

**Lokatie stage 6 UTRECHT:
Gymzaal Anne Frank School
Van Bijnkershoeklaan 6
3527 XL Utrecht

Overige stages UTRECHT:
Sportzaal Overvecht
Winterboeidreef 8
3561 HX Utrecht

Investering

Leden SBN: € 15,- per stage (leden dienen minimaal 3 maanden aangesloten te zijn via een erkende S.B.N. school) Overige deelnemers: € 25,- per stage. Betaling dient plaats te vinden contant bij aanvang van de training.

Overige informatie

De trainingen zijn voor alle niveau's / leeftijden. Deze stages zijn tevens geschikt voor mensen zonder ervaring in martial arts. De trainingen zullen gegeven worden door Shi Heng Jin (afkomstig uit China) en Joost Warsanis. Vol = vol dus reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen. Met betrekking tot stage 4 zal iedere deelnemer zelf een eigen stok moeten meenemen, er zijn geen stokken te koop of te leen tijdens de stage.

Meer Informatie

Neem contact op met SBN via info@shaolinbond.nl

1 JAN 2012

Xin Nian Kuai le! Gelukkig Nieuwjaar!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

En toen was het 2012! De Shaolinbond en Tin Po Vechtkunst kijken terug op een enorm succesvol jaar met ontzettend veel hoogtepunten. Als oprichter en leraar van deze school ben ik het allertrots op mijn leerlingen die enorme stappen hebben gezet, grenzen hebben verlegd en van de groep een warme kungfu familie hebben gemaakt. Namens alle leerlingen wenst Tin Po Vechtkunst iedereen een spetterend, gezond en gelukkig nieuwjaar toe. Uiteraard staat 2012 weer centraal met harde trainingen, nog grotere shows, meer workshops voor iedereen en nieuwe uitdagingen. Wij zijn er klaar voor! U ook?

Xin Nian Kuai Le!!!

28 DEC 2011

Foto's: verschillende workshops

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Wij zijn de laatste tijd wat betreft het geven van workshops flink bezig gehouden. Zo hebben wij in een oud klooster gestaan om daar een te geven aan een groep bouwkunde studenten van de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. In Nijmegen hebben wij Mandy en haar vriendinnengroep uit Arnhem een Shaolin Kungfu zelfverdedigingsworkshop gegeven. Daarnaast hebben wij Mark en zijn vrienden van meer dan 30 jaar een Shaolin/Taichi workshop gegeven. Ten slotte hebben wij Trudy en haar vriendinnen verrast met een "workshop op maat" waar zij konden kennismaken met: Shaolin Kungfu, Shaolin zelfverdediging, hun Chinese naam kalligraferen en een leeuwendans. Benieuwd naar de foto's? Scroll snel naar beneden!

Foto's van de verschillende workshops:

Mandy's groep Voorzichtig stoten en afweren Trudy en haar vriendinnen Kungfu zoals in de films Groepsfoto met de uitgereikte certificaten en kalligrafie

15 DEC 2011

Fotoverslag: Shaolinbond Examens 2011

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Afgelopen zaterdag en dinsdag hebben er in totaal 58 leerlingen deelgenomen aan de Shaolinbond Examens van 2011 in Arnhem en Nijmegen. Tin Po Vechtkunst kan met trots roepen dat bijna alle deelnemers zijn geslaagd voor hun examen! Na deze examens zijn er zelfs twee leerlingen gepromoveerd tot school-assistent! Kahsim Goeloe en Raoul Copier hebben alle onderdelen voor de rode sjerp met hoge cijfers afgesloten en zijn dus de trotse dragers van de rode sjerp. Nogmaals gefeliciteerd!

Wat niet alleen Tin Po opviel, maar ook de voorzitter van de Shaolinbond Joost Warsanis en instructeur Wouter van Leeuwen was de enorme vooruitgang in de Shaolin kungfu. Joost Warsanis prees ook de daadkracht en drive van deze hechte groep en ziet veel mooie dingen gebeuren in de nabije toekomst. Wij zijn hard op weg om de nieuwe generatie Shaolin Kungfu instructeurs af te leveren uit deze hechte, enthousiaste en fantastische groep! 2012 belooft een fantastisch jaar te worden voor Tin Po Vechtkunst!

Foto's:

Alle geslaagde deelnemers uit Arnhem De gevreesde en geliefde school certificaten De grote hechte groep van Nijmegen

1 DEC 2011

Uitslag: Vechtkunsten Competitie 2011

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Op zondag 20 november stond een delegatie van Tin Po Vechtkunst in de sporthal Merwestein. In het kader van de jaarlijkse Vechtkunsten.nl Competitie stonden wij met 7 man klaar om te knallen. Het merendeel van ons team traint nauwelijks een jaar, maar het enthousiasme en drive straalt er gewoon van af. Prachtig om dit als leraar te mogen aanschouwen. Het initiatief van de Vechtkunsten.nl Competitie is bedoeld om de uitwisseling tussen vechtkunstscholen te bevorderen. Door sportieve competitie in deze stijlwedstrijd, krijgen deelnemers alle gelegenheid om hun stijl goed te laten zien en te tonen wat hun stijl van andere onderscheidt. Een uitgebreid reglement en een getrainde jury maken mogelijk dat we appels met peren kunnen vergelijken. Maar uiteindelijk is meedoen hier belangrijker dan winnen. De competitie kent een jeugdcompetitie, een volwassenen competitie en een masterclass competitie. De inzet is de schitterende Masterclass wisselbeker voor de masterclass kampioen, de Vechtkunsten wisselbeker voor de beste school en de Vechtkunsten Award voor de beste jeugdschool. Dit jaar deden maar liefst 25 kempo-, kungfu- en pentjak silat scholen mee met ruim 200 deelnemers! Tin Po Vechtkunst mocht drie bekers naar huis nemen door het spetterende optreden van Michael, Jermaine en Tyrell. Gefeliciteerd jongens! Scroll snel naar beneden voor de uitslagen en foto's!

Uitslag Vechtkunsten.nl Competitie 2011:Plaats en wedstrijdelement
Michael Smit
1ste plaats in "Volwassen Beginners Ongewapend"
Jermaine Smit
2de plaats in "Volwassen Beginners Ongewapend"
Tyrell Roseburg
3de plaats in "Jeugd Beginners Stijl Ongewapend"
Patrick Willemse
4de plaats in "Volwassen Gevorderd Stijl Ongewapend"
Dave ten Hoope
4de plaats in "Volwassen Beginners Ongewapend"
Patrick Willemse
5de plaats in "Volwassen Gevorderd Stijl Gewapend"
Joost de Graaff
10de plaats in "Volwassen Halfgevorderd Stijl Ongewapend"
Kenzo Dijksterhuis
12de plaats in "Volwassen Halfgevorderd Stijl Ongewapend"


Beste school Wisselbeker 2011
Tin Po Vechtkunst
2de plaats in "Vechtkunsten.nl School Wisselbeker - Volwassenen"
Tin Po Vechtkunst
7de plaats in "Vechtkunstten.nl School Wisselbeker - Jeugd"


Foto's Vechtkunsten Competitie 2011:

Opening Vechtkunsten Competitie De prijzen van Michael, Jermaine en Tyrell Michael en Jermaine op de eerste en tweede plaats De drie winnaars vlnr Jermaine, Tyrell en Michael Groepsfoto Groepsfoto vlnr Elijah, Tin Po, Tyrell, Joost en Menno Groepsfoto

1 NOV 2011

Twee grote demonstraties op het Pasar Maluku feest!

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Zaterdag 29 oktober was het weer raak. Tin Po Vechtkunst stond on stage in de sporthal Laco de Kewl in Cuijk. In het kader van Pasar Maluku en het behoud van het Moluks erfgoed gaf ons demonstratie team twee spetterende shows. De Pasar Maluku is drukbezocht geweest. Ongeveer 900 mensen hebben kunnen genieten van een varierend, dag- en avondvullend programma. De zaal was sfeervol ingericht, die een fijne gezelligheid en mystiek uitstraalde. Voor sommige bezoekers was Shaolin Kungfu totaal onbekend, anderen deden daarentegen meteen fanatiek met ons mee. Het was erg mooi om te zien hoe verschillende mensen met verschillende gewoonten en culturen elkaar zo mooi kunnen aanvullen. Het programma kende geen pauze, waardoor de bezoekers continu konden blijven genieten van culturele dansen, muziek, eeuwenoude krijgskunsten en natuurlijk Shaolin Kungfu! Bedankt aan iedereen die lovende reacties hebben gegeven en een groot applaus voor Stichting Maluku Cuijk voor het neerzetten van een groots feest!

Foto's van de dag:

Groepsfoto! Moluks krijgskunst Ons demonstratieteam met Alain voorop Kungfu geen Red Bull Mini-workshop voor jong en oud! Achterste rij: Kahsim, Michael, Poyan, Bart, Voorste rij: Alain, Raoul, Jermaine Shaolin Kungfu foto in de fitnesszaal

5 OKT 2011

Shaolin Kungfu show op de premiere van Johnny English in Amsterdam!

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Het demonstratie team van Tin Po Vechtkunst heeft afgelopen maandag 3 oktober een nieuwe mijlpaal bereikt. Wij stonden namelijk voor een grote menigte op de premiere van het vervolg van de kaskraker Johnny English! De heer Rowan Atkinson was zelf aanwezig om zijn nieuwste film te promoten in het Tuschinski Theater in hartje Amsterdam. In totaal hebben we een leeuwendans en twee shows gegeven voor het 'gewone' publiek. Verder hebben wij een nog een grote show gegeven in een volle Tuschinski zaal vol bekende en minder bekende Nederlanders. Het was zonder twijfel een enorm spektakel waar we erg van hebben genoten. Wij zijn erg dankbaar voor deze kans en blijven natuurlijk zoals altijd keihard trainen. Op naar de volgende uitdaging zou ik zeggen! Scroll snel naar beneden voor de foto's van de premiere en aansluitende afterparty!

Foto's van de premiere:

Onze kleedkamer Tin Po gespannen Kelder Onze kleinste, maar zeker niet de minste Even controleren of alles werkt De grote zaal Voorbereiding Foto momentje vlnr Patrick, Alain en Tin Po Johnny English overal Elastieken vastbinden Onze leeuw Jimmy en Joost Voorbereiding Voorbereiding Patrick met stok Groepsfoto binnen Dorin en Dan Warming up samen Warming up Warming up Joost Groepsfoto met de Hollandse meisjes Pers bij de rode loper Eerste show met trams in beide richtingen wachtende Filmend publiek Tram bang voor leeuw Show Rowan Atkinson Rowan Atkinson met zijn bodyguards Pers interview

Foto's van de afterparty:

Afterparty Roulette Even aan de pokertafel vlnr Tin Po, Joost, Patrick, Alain en Jimmy Voor de gesloten Tuschinski Laatste foto voor we naar huis gaan

11 SEP 2011

Viering: 100 Jaar Chinezen in Nederland

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Op zaterdag 10 september 2011 was het zover! Wij hebben samen met de Chinese Vereniging Regio Arnhem het Mid-Autumn Festival & 100 jaar Chinezen in Nederland uitbundig gevierd. Dit jaar heeft het festival een bijzonder karakter, omdat het precies 100 jaar geleden is dat de eerste Chinezen zich in Nederland vestigden. Rond het Jonas Daniel Meijerplaats waren er diverse spectaculaire optredens, activiteiten en demonstraties te bewonderen. De feestelijkheden bestonden uit onder andere leeuwendans, Chinese opera, culturele dans- en zangoptredens, kung fu, tai chi, chinese kalligrafie, mahjong wedstrijd en een expositie van 100 jaar Chinezen in Nederland. Daarnaast waren er vele kraampjes aanwezig waar je lekkere Chinese hapjes en drankjes kunt genieten.

Ook het demonstratie team van Shaolin Kungfu Instituut Tinpo was er weer bij. Wij verzorgden op deze zonnige dag 2 demonstraties met aansluitende workshops. Iedereen deed mee, van jong naar oud, man en vrouw. De sfeer was top en wij zijn erg dankbaar dat we deze dag samen met alle aanwezigen mochten vieren. Het festival was een enorm groot succes dankzij alle vrijwilligers, sponsors en bedrijven. Wij zijn erg trots op de Chinese Vereniging Regio Arnhem voor het neerzetten van deze prachtige dag.

Foto's:

Viering 100 Jaar Chinezen Tin Po Chan Leeuwendans Het demonstratieteam Kenzo Dijksterhuis demonstratie Patrick Willemse met stok Motivatie en verbondenheid De kracht en flexibiliteit van de stok Onze mini workshop Backstage Kungfu groet Chinese kinderen dansen Chinese dans Chinese opera Chinese opera Live orkest Chinese dans Kalligrafie Leeuwendans Tai chi demonstratie Nieuwsgierig kind Groepsfoto

10 JUN 2011

Uitslag: Nederlandse Kampioenschappen 2011

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Ook dit jaar was het weer raak. Met een enorm grote opkomst van deelnemers en hun vrienden en familie was het dit jaar weer een groot feest. De sfeer was goed en het was goed te zien dat het niveau en lat weer een stuk hoger lag dan het voorgaande jaar. In 2010 wisten wij 3 prijzen te bemachtigen. Dit jaar was een nog groter succes voor Shaolin Kungfu Instituut Tinpo! Wij gingen uiteindelijke met 12 prijzen naar huis (Arnhem gemarkeerd met *, Nijmegen gemarkeerd met **). De prestigieuze "talent van het jaar" prijs werd uitgereikd aan Tyrell Roseburg waarmee hij een kwartaal lang gesponsord wordt door de Shaolinbond. Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij gaan lekker nagenieten. En uiteraard zijn wij volgend jaar weer van partij. Bekijk hieronder de uitslag en enkele foto's van deze mooie dag:

Uitslag Nederlandse Kampioenschappen 2011:
Wu Bu Quan Jeugd ( t/m 16 jaar)
1
Tyrell Roseburg*
2
Oscar Piana**
3
Menno Arentsen*Wu Bu Quan Volwassenen (17 jaar en ouder)
1
Peter Kosters*
2
Andre Cheng*
3
Monique Kalma**Lian Huan Quan Jeugd (t/m 16 jaar)
1
Jochem vd Sluijs
2
Dan Mihai Radulescu
3
Tyrell Roseburg*Lian Huan Quan Volwassenen (17 jaar en ouder)
1
Mohammed Abed**
2
Redouan Aoulad Baktit**
3
Andre Cheng*Xiao Hong Quan
1
Anthony Nguyen
2
Sun Watcharaphon
3
Dennis SpoelmanYin Shou Gun
1
Patrick Willemse*
2
Jochem vd Sluijs
3
Dennis SpoelmanOverige Vormen
1
Ali Baker
2
Tam Phan**
3
Dorin Radulescu

Foto's Nederlandse Kampioenschappen 2011:

alle prijzen alle prijzen alle prijzen mini workshop Shi Heng Jin mini workshop Shi Heng Jin mini workshop Shi Heng Jin score berekenen

1 JUN 2011

Workshop Ruggenfit in samenwerking met Isabelle Plomp

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Zaterdag 28 mei zijn we op bezoek geweest bij het Yoga Centrum van Isabelle Plomp. Tijdens deze workshop werd er gewerkt aan kracht, balans, coordinatie en soepelheid. De eerste 2 uur gaf Tin Po de techniek van de Shaolin vechtkunst. Tijdens deze korte workshop leerden de deelnemers op unieke wijze de bewegingen die betrekking hebben op kracht, ontspanning, adem, concentratie en balans. Het resultaat was bevrijdend.

De ruggen fit werd door Isabelle Plomp verzorgd. In dit stuk gingen de deelnemers een mooie combinatie proeven van pilates, yoga, feel redondo deze specifiek gecentreerd rondom de wervelkolom. De wervelkolom bestaat uit 7 nekwervels, 12 borstwervels en 5 lendewervels en het staartbeen die een verbinding maakt met het heiligbeen. Het Sacro iliacale gewricht staat in verbinding met de hamstrings. Als dit niet goed spoort reageert het lichaam als een disbalans wat zich uit in spierspanning en of diverse klachten. Sterke buikspieren zijn daarbij onontbeerlijk voor de gehele rug. Kracht, adem en ontspanning komen flink aan bod.

Het was een enorm interessante dag voor zowel Tin Po als Isabelle. We hebben geleerd dat yoga en Shaolin kungfu erg veel raakvlakken hebben in deze dynamische, leerzame, hard werkende en ontspannen workshop. Houdt de website in de gaten want er komen meer workshops aan in 2012!

Foto's:

Isabelle Plom Yogacentrum in Rotterdam Interieur yoga studio De matten liggen klaar! Creatie van Isabelle Plomp

31 MAR 2011

Kungfu Stage Trainingen door Shaolin monnik

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Workshop/Stages:

Stage nummer 1: Dragon 2 juni 2011 te Arnhem 19:00 - 20.30
Stage nummer 2: Tai Chi Chuan (Chen) 5 juni 2011 te Utrecht 13.30 - 15.00
Stage nummer 3: Snake 5 juni 2011 te Utrecht 15.00 - 17:00
Stage nummer 4: Tiger 8 juni 2011 te Utrecht 19.00 - 20.30
Stage nummer 5: Shaolin Chi Kung 11 juni 2011 te Utrecht 13.30 - 15.00

Stage nummer 6: Crane

11 juni 2011 te Utrecht 15.00 - 17.00

Aanmelden

Rechtstreeks bij de S.B.N. per email: info@shaolinbond.nl

Waaier Vorm

Graag de volgende informatie doorgeven:

- Stage nummer & naam
- Naam deelnemer (moet overeenkomen met legitimatiebewijs, op verzoek te tonen bij aanvang stage)
- Geboortedatum deelnemer
- Emailadres deelnemer (BELANGRIJK: indien wijzigingen plaatsvinden)
- Telefoonnummer deelnemer
- Persoonlijk nummer S.B.N. (indien nog geen nummer voorhanden naam leraar)

LET OP: indien uw leraar de contributie voor uw SBN lidmaatschap niet tijdig heeft voldaan kunt u geen gebruik maken van SBN korting)

Belangrijke informatie voor alle stagetrainingen

Lokatie stage 1 ARNHEM:
Gymzaal Kluizeweg
Kluizeweg 189-191
6815 EC Arnhem

Lokatie stage 2, 3, 5, 6 UTRECHT:
Sportzaal Overvecht
Winterboeidreef 8
3561 HX Utrecht

Lokatie stage 4 UTRECHT:
Gymzaal Anne Frank School
Van Bijnkershoeklaan 6
3527 XL Utrecht

Kosten

Leden SBN: € 15,- per stage (leden dienen minimaal 3 maanden aangesloten te zijn via een erkende S.B.N. school) Overige deelnemers: € 25,- per stage.

*Betaling dient plaats te vinden contant bij aanvang van de training.

Overige informatie

De trainingen zijn voor alle niveau's / leeftijden. Deze stages zijn tevens geschikt voor mensen zonder ervaring in martial arts. De trainingen zullen gegeven worden door Shi Heng Jin (afkomstig uit China) en Joost Warsanis. Vol = vol dus reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Meer Informatie

Neem contact op met Shaolin Kungfu Instituut Tinpo of stuur een email naar info@shaolinbond.nl

31 MAR 2011

Nederlandse Kampioenschappen 2011

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Op zaterdag 4 juni 2011 wordt het Shaolin Open Kampioenschap georganiseerd door de Shaolin Bond Nederland waarin deelnemers het in de vorm van taolu (stijl) opnemen tegen elkaar. Vanaf nu is inschrijven mogelijk voor 1 of meerdere vormen. Uiterste inschrijfdatum is 21 mei 2011. Alleen leden van de Shaolin Bond Nederland kunnen deelnemen aan deze kampioenschappen. Prijzen

Lokatie

Sporthal de Lieberg
Jan van der Heijdenstraat 170
1221 EM Hilversum

Programma

12.30 uur Zaal open
13.00 uur Begin competitie
14.15 uur Pauze
14.30 uur Vervolg competitie
16.20 uur Einde competitie
16.30 uur Demonstratie
16.40 uur Prijsuitreiking + groepsfoto deelnemers
17.00 uur Einde

Kosten

€ 10,- inschrijfgeld (inclusief deelname 1 vorm)
€ 2,50 per extra vorm
Gratis toegang voor toeschouwers.

Inschrijving

Bij de instructeur

Aan de hand van het aantal deelnemers en de vormen die worden gelopen worden de deelnemers ingedeeld in een of meer van de volgende categorien (categorien zijn niet definitief):

1. Traditioneel ongewapende vormen
2. Traditioneel gewapende vormen
3. Overige ongewapende vormen
4. Overige gewapende vormen

23 JAN 2011

Kungfu Demonstratie en Workshop voor Kookaburra

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Zaterdag 22 januari zijn we op bezoek geweest bij het Kinder en Jongeren Yoga Centrum Kookaburra van Maries Oostdijk-Follings. Het praktijk voor kinder-en jongerenyoga bestaat dan inmiddels 10 jaar. Maries is een goede kennis van ons en verdiept zich naast in yoga ook in andere kunsten zoals Shaolin Kungfu. Wij bewijzen met deze unieke bijeenkomst dat yoga en Shaolin op vele vlakken overeenkomsten heeft en dat het prima samen gaat.

In het kader van het 10 jarig bestaan gaf Tin Po een demonstratie en vervolgens een workshop voor de bezoekers van het yogacentrum. Kinderen, jongeren, volwassenen en zelfs senioren deden hun uiterste best met deze korte workshop. We hebben korte elementen gepakt zoals stukken uit de Snake Fist, Adelaar en nog veel meer. De open dag was een groot succes en wij wensen Kookaburra en Maries een fantastische 2011 met dit spetterende begin!

Foto's:

Tin Po & Maries Het allerbelangrijkste is natuurlijk de basis! Everybody's Kung Fu Fighting! Shaolin Kung Fu! Even kijken of alles goed gaat De kinderen hadden erg veel plezier!

1 JAN 2011

Gelukkig Nieuwjaar!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Zo, dat zit er weer op! 2010 is ten einde en 2011 is een feit. De Shaolinbond en Shaolin Kungfu Instituut Tinpo wenst iedereen een spetterend, gezond en gelukkig nieuwjaar toe. Een jaar dat hopelijk weer bol staat van harde trainingen, spectaculaire optredens, leerzame workshops en nieuwe uitdagingen.

New Years Eve optreden voor Club Extravaganza 2009-2010

10 DEC 2010

Fotoverslag: Shaolinbond Examens 2010

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Afgelopen donderdag hebben er in totaal 31 leerlingen deelgenomen aan de Shaolinbond Examens van 2010. Shaolin Kungfu Instituut Tinpo kan met trots roepen dat alle 31 leerlingen zijn geslaagd! Na deze examens zijn er zelfs drie leerlingen gepromoveerd tot school-assistent van het Shaolin Kungfu Instituut Tinpo! Alain Cheung, Denny Schoute en Patrick Willemse hebben alle onderdelen voor de rode sjerp met hoge cijfers afgesloten en zijn dus de trotse dragers van de rode sjerp. Nogmaals gefeliciteerd!

Alle andere leerlingen zijn ook geslaagd voor de examen onderdelen waarvoor zij zich hadden ingeschreven. Een duidelijk verschil was te zien in kracht, snelheid en concentratie in vergelijking met een jaar eerder. Ik ben er van overtuigd dat we volgend jaar nog meer school-assistenten zullen promoveren. Tegen die tijd hoopt Shaolin Kungfu Instituut Tinpo ook de nieuwe generatie assistent-instructeurs op te leiden! Het jaar wordt in ieder geval goed afgesloten en het beloofd een mooie 2011 te worden.

Foto's:

Groepsfoto Shaolin Kungfu Instituut Tinpo Groepsfoto Shaolin Kungfu Instituut Tinpo: YAY Aanvang Kung Fu Groep Uitreiking Diploma's Shaolin Kungfu: Samir Uitreiking Diploma's Shaolin Kungfu: Marvin Uitreiking Diploma's Shaolin Kungfu: Paulus De Geslaagden vlnr: Kahsim, Lisa, Carmen, Candy en Alain De Geslaagden vlnr: Michael, Jermain en Patrick De Geslaagden vlnr: Lisa, Jenny en Candy De Geslaagden vlnr: Elijah, Menno en Tyrell (onder) Jenny & Paulus de extremen Jenny & Paulus de extremen Applicatie aanval/verdedigingstechnieken: Elijah & Menno Applicatie aanval/verdedigingstechnieken: Kenzo & Riza Applicatie aanval/verdedigingstechnieken: Kenzo & Riza Applicatie aanval/verdedigingstechnieken: Lisa & Candy Shaolin Xiao Hong Quan: Alain, onze nieuwe school-assistent Shaolin Xiao Hong Quan: Alain, onze nieuwe school-assistent

9 NOV 2010

Shaolinbond Examens 2010

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Binnenkort neemt Shaolin Kungfu Instituut Tinpo samen met de SBN de examens af van 2010. Iedereen die staat ingeschreven bij de school of bij SBN kan deelnemen aan de examens. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor maximaal zes onderdelen/vormen. De keuze is aan de deelnemer zelf. De voorlopige datum voor de examens is donderdag 9 december 2010. Het examen zal ongeveer anderhalf uur duren en zal worden afgelegd in de zaal waar we normaal gesproken ook trainen. Familie, vrienden en kennissen zijn uiteraard van harte uitgenodigd voor mentale steun! Train hard! And see you at the examination!

Aanmelden

Bij de instructeur

Lokatie & Tijd

19.00 - 20.30
Gymzaal Kluizeweg
Kluizeweg 189-191
6815 EC Arnhem

Examens van 2009

1 SEP 2010

Fotoverslag: Shaolin Zomerkamp in China!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Ook dit jaar zijn we weer met een selecte groep kungfu enthousiasten vertrokken naar de bron van alle vechtkunsten in het verre oosten. Onze bestemming? De Shaolin Tempel in Henan, China! Sommige leerlingen bleven twee weken, andere drie weken en de harde kern bleef zelfs langer. Of je nou twee weken of zes weken blijft, maakt uiteindelijk helemaal niets uit. Het is een ervaring die niemand je meer afpakt. Iedereen zal worden getest op zijn of haar krachten, zowel geestelijk als lichamelijk. Zoals je doorzettingsvermogen, je wilskracht, je ambitie om te groeien en je nuchterheid om te durven rusten. Daarnaast zal het fysieke aspect net zo belangrijk zijn. Iedereen heeft een zekere groei meegemaakt in de periode dat ze in China waren. Ook is er natuurlijk weer veel lol gemaakt en hebben we lekker kunnen eten. Bekijk hieronder de foto's.

De Shaolin Tempel

Plein voor de Shaolin Tempel China Groep 2010 De Voordeur van de Shaolin Tempel De Bewakers De Beroemde Kuilen door Stampen De Pagodes Kungfu Patrol Scholen bij de Tempel Voorstelling bij Wushu Guan Voorstelling bij Wushu Guan

Bergwandeling naar Bodhidharma's Grot

Na het bezoek aan de Shaolin Tempel zijn we de 'Damo' berg opgelopen om de grot van de grondlegger van Shaolin kungfu te bezoeken. Ruim drie kwartier later kwamen we aan bij de grot. De lange wandeling in de hitte was de vermoeide benen zeker waard. Niet alleen het uitzicht was top. Maar het idee dat Bodhidharma (Damo) dezelfde wandeling heeft gemaakt en volgens de verhalen negen jaar lang heeft gemediteerd in de grot die we 1500 jaar later mogen aanschouwen was iets bijzonders.

Damo San De lange wandeling naar boven Eventjes Uitrusten! De bescheiden Grot van Bodhidharma Terug naar beneden

De Shaolin Academie & Training

Zes dagen per week ging het alarm om half zes af. Iedereen moest zich verzamelen voor de schoolingang. Groepen leerlingen stonden klaar, wachtende op hun eigen 'sifu'. Vervolgens liepen we allemaal richting de berg nabij, om vervolgens naar de top te rennen om daar te mediteren in de vroege ochtend zon. Dit was vooral de eerste keer geestelijk en lichamelijk een enorme uitdaging. Iedereen die het redde werd boven beloond met een zachte gloed van de zon en een adembenemend uitzicht. Na zo'n half uur tot drie kwartier wandelen we rustig naar beneden om te ontbijten. Zo begint elke trainingsdag en gaande weg merk je dat je sterker en sneller wordt. Elke dag trainin we acht uur lang. Natuurlijk wel met onderbrekingen! Voor de mensen die dit jaar voor het eerst zijn gegaan, zal het een ervaring zijn die ze niet snel zullen of willen vergeten. Veel leerlingen willen alweer terug zodra ze zijn geland in Nederland! Heb je ook de ambitie om naar China te reizen met ons? Klik dan hier.

Op weg naar Berg Elke ochtend berg op rennen Iedereen! Eenmaal boven rustig mediteren Uitzicht van de top

1 JUL 2010

Jubileum 10 jaar Shaolin Bond

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Dit jaar bestaat de Shaolin Bond Nederland 10 jaar en dat willen wij vieren met onze leden. Op zaterdag ochtend 4 september 2010 kunnen alle leden van de Shaolin Bond Nederland gratis naar een besloten voorstelling in de Catharijne bioscoop te Utrecht. Wil je hierbij aanwezig zijn, meld je dan z.s.m. aan.

Jackie Chan in de nieuwe Karate Kid De Karate Kid

Tijd

Wanneer: zaterdag ochtend 4 september 2010
Aanvang: 10.30 uur

Lokatie

Catharijne Bioscoop
Radboudkwartier 19
3511 CC Utrecht
030 2331312

Kosten

Gratis voor leden

Deelname

Alleen voor leden

Aanmelden

Meld je aan voor 20 juli!

27 JUN 2010

Boek nu uw reis naar China!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Boek exclusieve trainingen Kung Fu, Tai Chi en Chi Kung 2010 in China. Bepaal zelf uw vertrekdatum en met wie u de trainingen wilt volgen. Groep of individu. Het inhoudelijke programma is samengesteld met de Shaolinbond Nederland.

Buiten de Shaolin Tempel Chinese Kunst

Trainingskamp Shaolin Academie Zhengzhou

Dit aanbod bestaat uit een zelf te kiezen aantal weken training en onderdak in de Shaolin Academie in Zhengzhou. Lessen verzorgd door Shaolin monnik Shi Heng Jin. Excursies kunnen worden bijgeboekt. Als u hiernaast een rondreis wilt maken, dan kunt u die zelf voor of na deze periode plannen. U kunt de trainingsreis gedurende het hele jaar boeken. Wij raden u echter af om in de winter te reizen, het is daar dan erg koud. Voor de beste en meest gunstige tickets en exacte vertrektijden en dagen, verwijzen wij u naar China Southern Airlines, die ook direct de binnenlandse vlucht naar Zhengzhou voor u kan regelen : www.cs-air.nl . De trainingen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en alle niveaus. Wij willen onderstrepen, dat u als ongetrainde of beginnende cursist deel kunt nemen aan het trainingsprogramma. Voor gevorderden bestaan talloze mogelijkheden om zich verder in de verschillende facetten van het Shaolin Kung Fu te bekwamen.

De Shaolin Tempel Binnen de Shaolin Tempel
26 JUN 2010

Kungfu Demonstratie op de Bolstjurrich Festival in Bolsward, Friesland

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Druk, druk, druk! Wij hebben in Bolsward, Friesland driemaal opgetreden voor een groot publiek op een jaarlijkse festival genaamd Bolstjurrich. Na een lange rit van 2 uurtjes kwamen wij aan in een rustige, maar gezellige dorp. Het was erg mooi weer, de temperatuur was precies goed. Eenmaal aangekomen, hebben we even door het centrum gelopen en wat kliekjes gemaakt. Er werd een extra groot verhoogd podium voor onze demonstratie geregeld, zodat iedereen onze show kon zien. Erg leuk! Het was een lange dag, maar een dag die het zeker waard was.

Foto's:

De helft van de Demoteam Stadhuis Lenig, niet?! Jochem in de rustruimte Alain verrast? Poyan is gevaarlijk Groepsfoto vlnr: Redouan, Poyan & Alain Tin Po Wouter van Leeuwen

5 JUN 2010

Kungfu Demonstratie en Workshop voor ZZG Zorggroep Vijverhof

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Afgelopen donderdag zijn wij te gast geweest bij ZZG Zorggroep de Vijverhof. Voor ons de eerste keer dat we een demonstratie en workshop hebben gegeven aan mensen van deze leeftijdsklasse. Niet iedereen was even mobiel of lichamelijk fit, maar iedereen in de ruimte deed met ons mee. Kortom, weer een groot succes en een hele leuke ervaring erbij! Op naar de volgende uitdaging, baby's misschien?!

Foto's:

De Demoteam Bewoners Vijverhof Everybody's Kung Fu Fighting! Redouan & Poyan Poyan & Tin Po Redouan & Tin Po

24 MEI 2010

Foto's: Nederlandse Kampioenschappen & Workshops van Shi Heng Jin

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

De Shaolin Open Kampioenschap was een groot succes voor Tin Po Vechtkunst. Ook dit jaar was de competitie en niveau van vele deelnemers erg hoog. Toch wist Alain Cheung een tweede prijs te bemachtigen met zijn 'Xiao Hong Quan' in de categorie ongewapend traditioneel. Redouan Baktit heeft een mooie derde prijs gewonnen met 'Zhao Yang Quan'. Ook Kahsim Goeloe had deelgenomen aan deze kampioenschappen. Helaas, wist hij net niet in de prijzen te vallen, met een vierde plaats in dezelfde categorie ongewapend traditioneel. Maar niet getreurd, volgend jaar nieuwe kansen, nieuwe prijzen en nieuwe talenten!

Ook de verschillende workshops die werden gegeven door Shaolin monnik Shi Heng Jin waren enorm druk bezocht. Vooral de dierenstijlen waren erg in trek en bomvol. Deelnemers uit het hele land van verschillende sportscholen hebben deelgenomen aan deze workshops. Shaolinbond Nederland bewijst ook dit keer de meest betrouwbare en gekwalicifeerde vereniging te zijn voor het organiseren van dit soort grootse evenementen.

Bekijk hieronder de foto's van de Shaolin Open Kampioenschap en de workshops door Shi Heng Jin:

Foto's Workshops:

Tijger Workshop Tijger Workshop Bidsprinkhaan Workshop Bidsprinkhaan Workshop

Foto's Nederlandse Kampioenschappen 2010:

vlnr: Kahsim, Redouan, Shi Heng Jin & Poyan Alain Cheung & Tin Po Kahsim Goeloe & Tin Po vlnr: Joost Warsanis, Shi Heng Jin & Tin Po

23 MEI 2010

Kungfu Demonstratie voor Spirikara Amsterdam

Shaolin Kungfu Instituut Tinpo door T.P. Chan

Op zaterdag 22 mei, heeft Tin Po Vechtkunst een Shaolin kungfu demonstratie gegeven op de feestelijke opening van Zencentrum Spirikara in Amsterdam. Wij zijn met een team van drie personen naar Amsterdam vertrokken en hebben op deze zonnige zaterdagmiddag een show gegeven voor de karate leerlingen van Topkarate en vele buurtbewoners van IJburg. De sfeer was top en er waren drankjes en hapjes in overvloed. Bekijk hieronder enkele foto's!

Foto's:

De karateka's Ida Rinsampessy & Tin Po Ida Rinsampessy & De demoteam Drank, Hapjes & Zon!
*Deze foto's zijn eigendom van Zencentrum Spirikara en mogen niet zonder toestemming gekopieerd of gebruikt worden.

23 FEB 2010

Kungfu Workshops door Shi Heng Jin

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Workshop/Stages:

Stage nummer 1: Shaolin Qi Gong (Chi Kung) 16 mei 2010 te Utrecht 13.30 - 15.00
Stage nummer 2: Shaolin Adelaar 16 mei 2010 te Utrecht 15.00 - 17.00
Stage nummer 3: Shaolin Tijger 20 mei 2010 te Arnhem 19.00 - 20.30
Stage nummer 4: Shaolin Bidsprinkhaan 21 mei 2010 te Utrecht 19.00 - 21.00
Stage nummer 5: Shaolin Tai Chi Chuan Chen Stijl 22 mei 2010 te Utrecht 13.30 - 15.00

Stage nummer 6: Shaolin Waaier

22 mei 2010 te Utrecht 15.00 - 17.00


Aanmelden

Waaier Vorm Rechtstreeks bij de S.B.N. per email: info@shaolinbond.nl

Graag de volgende informatie doorgeven:
- Stage nummer & naam
- Naam deelnemer (moet overeenkomen met legitimatiebewijs, op verzoek te tonen bij aanvang stage)
- Geboortedatum deelnemer
- Emailadres deelnemer (BELANGRIJK: indien wijzigingen plaatsvinden)
- Telefoonnummer deelnemer
- Persoonlijk nummer S.B.N. (indien nog geen nummer voorhanden naam leraar)
LET OP: indien uw leraar de contributie voor uw SBN lidmaatschap niet tijdig heeft voldaan kunt u geen gebruik maken van SBN korting)

Belangrijke informatie voor alle stagetrainingen

Lokatie stage 1, 2, 5, 6 UTRECHT:
Sportzaal Overvecht
Winterboeidreef 8
3561 HX Utrecht

Lokatie stage 3 ARNHEM:
Gymzaal Kluizeweg
Kluizeweg 189-191
6815 EC Arnhem

Lokatie stage 4 UTRECHT:
Gymzaal Anne Frank School
Van Bijnkershoeklaan 6
3527 XL Utrecht

Kosten

Leden SBN: € 15,- per stage (leden dienen minimaal 3 maanden aangesloten te zijn via een erkende S.B.N. school) Overige deelnemers: € 25,- per stage.

*Betaling dient plaats te vinden contant bij aanvang van de training.

Overige informatie

De trainingen zijn voor alle niveau's / leeftijden. Deze stages zijn tevens geschikt voor mensen zonder ervaring in martial arts. De trainingen zullen gegeven worden door Shi Heng Jin (afkomstig uit China) en Joost Warsanis. Voor stage 6 heeft u een waaier nodig, deze kunt u bij aanvang van de stage kopen voor 10 euro. Vol = vol dus reserveer tijdig om teleurstelling te voorkomen.

Meer Info

Neem contact op met Shaolin Kungfu Instituut Tinpo of stuur een email naar info@shaolinbond.nl

22 FEB 2010

Nederlandse Kampioenschappen 2010

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Op 15 mei 2010 wordt het Shaolin Open Kampioenschap georganiseerd door de Shaolin Bond Nederland waarin deelnemers het in de vorm van taolu (stijl) opnemen tegen elkaar. Vanaf nu is inschrijven mogelijk voor 1 of meerdere vormen. Uiterste inschrijfdatum is 1 mei 2010. Alleen leden van de Shaolin Bond Nederland kunnen deelnemen aan deze kampioenschappen.

Lokatie

Sporthal de Lieberg
Jan van der Heijdenstraat 170
1221 EM Hilversum

Programma

12.30 uur Zaal open
13.00 uur Begin competitie
14.15 uur Pauze
14.30 uur Vervolg competitie
16.20 uur Einde competitie
16.30 uur Demonstratie
16.40 uur Prijsuitreiking + groepsfoto deelnemers
17.00 uur Einde

Kosten

€ 10,- inschrijfgeld (inclusief deelname 1 vorm)
€ 2,50 per extra vorm
Gratis toegang voor toeschouwers.

Inschrijving

Aanmelding deelnemer door correct ingevuld inschrijfformulier (op te vragen via info@shizihou.nl) te mailen naar W.F.A. van Leeuwen (info@shizihou.nl).

Vervolgens krijgt u per mail een bevestiging en verdere uitleg over de betaling. Aan de hand van het aantal deelnemers en de vormen die worden gelopen worden de deelnemers ingedeeld in een of meer van de volgende categorien (categorien zijn niet definitief):

1. Traditioneel ongewapende vormen
2. Traditioneel gewapende vormen
3. Overige ongewapende vormen
4. Overige gewapende vormen

01 FEB 2010

Extra Proeflessen in Februari!

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Beste Kungfu fanaten,

De maand februari staat in de teken van Shaolin Kungfu, en daarom zal er in deze maand extra proeflessen aangeboden worden zodat iedereen de gelegenheid krijgt om Shaolin Kungfu met eigen lichaam en geest te ervaren. Uw voordeel loopt nog meer op tegen de al zeer aantrekkelijke contributies, want wij vinden dat sporten niet duur moet zijn. Onze lessen zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen van bijna alle leeftijden (minimum leeftijd: 8). Twijfel niet langer en kom meedoen onze trainingen op dinsdag, donderdag en zaterdag. Klik op lesinfo voor meer informatie over de exacte adressen en tijden.

Voor overige vragen en opmerkingen kunt u emailen naar info@vechtkunst.com of bellen naar 0619007901.

09 JAN 2010

Nieuwjaars Bijeenkomst

Shaolin Bond Nederland door T.P. Chan

Beste Sporter,

Zaterdag 9 januari 2010 zal de Shaolin Bond Nederland een besloten nieuwjaarsbijeenkomst organiseren (Nijmegen 13.00-14.30). De bijeenkomst zal 1,5 uur duren en zal bestaan uit een warming up en een gezamenlijke training. Tevens zullen onze scholen de gelegenheid krijgen om korte demonstraties te geven. Er zal ook een groepsfoto gemaakt worden van alle Shaolin Bond Nederland leden. Deelname voor leden en oud leden is gratis. Niet leden kunnen helaas niet deelnemen aan de training. Er is geen plek voor toeschouwers.

Aanmelden

Niet nodig, alle (oud) leden zijn van harte welkom.

Lokatie & Tijd

13.00 - 14.30
Sporthal SSGN
IJsbeerstraat 16
6531 PL Nijmegen

Kosten

GRATIS

Meer informatie

Neem contact op met een van de aangesloten scholen of stuur een email naar info@shaolinbond.nl Wij hopen op je komst en vertrouwen erop dat dit een leuke sportieve start van 2010 gaat worden.