Kledingvoorschrift

Net als de meeste vechtkunsten en disciplines is het van belang dat leden in een uniform trainen. Dit straalt respect en een verenigd gevoel uit. Daarom is het voor leden die langer dan 3 maanden trainen verplicht in ons Shaolin uniform te komen trainen.

Blauw Satijnen Schooluniform Shaolin Kung Fu kent vele soorten uniformen in verschillende stijlen en maten. Het uniform van scholen die bij de SBN zijn aangesloten houden doorgaans dezelfde stijl aan. Dit is een ruimzittende blauwe satijnen pak, dat erg licht, dun en elastisch is. Perfect om de moeilijke bewegingen en sprongen in te oefenen. Deze pakken zijn van hoge kwaliteit en kunnen bij de instructeur besteld worden na de les.


Feiyue Martial Arts Schoenen Behalve het Shaolin uniform zijn de schoenen waarin u traint erg belangrijk. Het is ten strengste verboden om buitenschoenen te gebruiken in de gymzaal. Als de leerling graag op blote voeten wilt trainen mag dat uiteraard. Toch raden wij aan om stevige lichte schoenen met lage zolen te gebruiken. De Feiyue schoenen voldoen 100% aan deze eisen, en worden door de meeste Shaolin Kung Fu monniken en beoefenaars gedragen. Deze schoenen gaan ook nog eens lang mee, mits ze niet buiten worden gedragen. De Feiyue schoenen zijn bij de instructeur via de mail te bestellen.

Om het plaatje compleet te maken is een sjerp onmisbaar. Alle scholen onder de Shaolinbond Nederland maken gebruik van een gradatiesysteem. Door deel te nemen aan de school examens kunnen nieuwe gradaties en sjerpen behaald worden.